Marknadsför ditt företag med hjälp av helfoliering

29 augusti 2015

Postat den: Augusti 29, 2015

Att ge ett gott första intryck är alltid viktigt. Det är något många tänker på när de träffar någon för första gången. Faktum är att fler företag borde tänka på detsamma i sin marknadsföring. Trots att man har gjort reklam flera gånger kan nästa reklamkampanj vara första gången en potentiell kund hör eller ser ditt företags namn. Om man vill att intrycket de får ska vara något de kommer ihåg ska man vara noga med att alltid marknadsföra sig på ett sätt som syns och sticker ut, till exempel genom helfoliering eller annan typ av reklam på bil.

Reklam på bil har fler fördelar än att sticka ut och synas. Genom att placera reklamen på sin bil kan man enkelt nå ut till fler bara genom att köra bilen i ett nytt område. Ju fler bilar man har desto större område kan man nå ut till. Med hjälp av helfoliering kan man skapa ett utseende på sin bil som gör att den sticker ut i mängden av fordon på vägarna och på det sättet drar blickarna till sig.

Ett tips är att använda sig av en färgglad design eller kanske ett foto som blir en given kontrast till alla enfärgade bilar. Eftersom bilförarnas fokus ligger på trafiken runt omkring är chansen mycket stor att de uppmärksammar en bil som ser annorlunda ut. Det är viktigt att budskapet, varumärket eller texten i reklamen är tydlig eftersom en förbipasserande bilist endast hinner se den i någon sekund eller två.

Vilka fordon man använder för reklam har i stort sett ingen betydelse. Det går lika bra göra en helfoliering av liten bil som av stor. Självklart får man plats med mer i en helfoliering av en stor bil, men om man är kreativ kommer man att kunna skapa samma effekt med hjälp av en liten bil.

Om du har ett litet företag med liten budget för marknadsföring kan helfoliering av din bil vara en kostnadseffektiv reklamlösning som genererar ökad försäljning. Till skillnad från en reklamannons kan reklam på bilen användas under en lång tid utan ytterligare kostnader.

Det finns flera företag som erbjuder hjälp med marknadsföringslösningar, som exempelvis helfolieringar. Ett sådant företag är åKOMPANI Reklam & Skyltproduktion som erbjuder allt från skyltreklam till fönsterdekor och bilgrafik.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos åKOMPANI Reklam & Skyltproduktion.