Vikten av att marknadsföra sitt företag

27 februari 2015

Skrivet av Eva Carlsson den Feb 27, 2015 i Blog

Många företag som misslyckas gör det eftersom de saknar en bra marknadsföringsplan och därför förlorar, alternativt missar, potentiella kunder. Människor känner helt enkelt inte till företaget. Det kan också vara så att kunder ignorerar företaget till följd av att det inte har lyckats nå ut med sitt budskap på ett bra sätt.

Många bortser från vikten av en bra marknadsföringsplan och tror att produkterna i sig kommer att dra till sig köpare med tiden. Men så är sällan fallet. Idag, mer än någonsin, är en bra marknadsföring en av de viktigaste faktorerna för att över huvud taget kunna sälja sin produkt eller tjänst.
åKOMPANI är ett av de ledande företaget inom reklam och skyltproduktion i Sverige. De kombinerar god design med bra marnadsöringsstrategier som är anpassade efter ett specifitk företag eller en viss produkt. I deras utbud finns allt från reklamskyltar och inredning till utomhusskyltar och bildekor.

åKOMPANIs expertteam arbetar tillsammans med företaget ut en plan för hur marknadsföringen ska gå till. Det är viktigt att definiera behoven innan man startar en kampanj och sedan utgå ifrån dem vare sig det gäller reklam på bilar, väggdekor, skyltar eller något annat. Sådant som bör tas med i beräkningen är målgrupp, placering och produkt/tjänst.

Med rätt fönster dekor från åKOMPANI i din butik kan du locka nya kunder och öka din försäljning. Men åKOMPANI vill göra mer än så. De vill:

  1. Skapa medvetenhet hos kunder
  2. Påverka
  3. Underlätta spridningen av ditt varumärke
  4. Komplettera med annan media
  5. Stärka varumärket

Traditionell reklam, som exempelvis reklamskyltar, är fortfarande en av de vanligaste sätten att marknadsföra sig på. Det är viktigt att kontrollera vissa saker innan man sjösätter ett projekt. Vart skylten ska sitta är en av de viktigaste frågorna. Se till att den inte sitter dold eller på en plats där folk inte befinner sig. Sådan reklam blir bara dyr utan att resultera i ökad försäljning. För butiker är det viktigt att ta vara på all potential lokalen har. Att använda väggdekor är ett sätt att skapa en attraktiv miljö där folk inspireras att köpa dina produkter.

åKOMPANI har allt man kan tänkas behöva för att marknadsföra sig så att man syns. De har allt från digitala skyltar och vanliga reklamskyltar till fönster dekor och bildekor. Alla deras produkter har till syfte att lyfta företag och få dem att synas.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos åKOMPANI.”